Az iskolagomba programról

A több generációs gombatermesztő család által 1992-ben alapított Bio-Fungi cégcsoport Kelet-Közép-Európa egyik vezető, innovatív gombaipari vállalkozása, amely gomba alapanyag előállítással és gombatermesztéssel foglalkozik. A cégcsoport hazánkban és a környező országok mindegyikében hetente összesen több mint 2400 tonna gomba alapanyagot és 110-120 tonna friss gombát forgalmaz.

A csúcsminőségű gombatermesztés és alapanyag-előállítás mellett a Bio-Fungi cégcsoport nagy hangsúlyt fektet a gombafogyasztás növelésére, illetve a gombafélék gasztronómiai felhasználására és népszerűsítésére.

Egyedülálló módon az országban elsőként indítottuk el 2016 tavaszán IskolaGomba nevű programunkat, amelynek célja, hogy a tanulók elméletben és gyakorlatban is megismerjék a gombák világát és megértsék, hogy a gomba milyen különleges élőlény és egyben egy nagyon finom élelmiszer is.

Az IskolaGomba program keretében a termesztett gombafélék megismertetését segítjük elő a diákok számára 4. fázisú, termőre forduló alapanyaggal teli ládák kiszállításával. A csiperkegomba fejlődéséhez a ládákat érdemesebb hűvösebb helyen (20°C alatt) tárolni, például pincehelyiségben, de természetesen az osztályterem vagy a folyosó is megfelelő a ládák elhelyezésére, ilyenkor ajánlott a sűrűbb locsolás.

A gyakorlati oktatást segíti egy általunk összeállított, a gombatermesztést képekben, érthető módon bemutató plakátsorozat, egy rövid, elméleti és gyakorlati feladatokat is tartalmazó tanári edukációs kézikönyv, valamint egy hosszabb, játékos munkafüzet, amelyek remekül használhatóak környezetismeret, biológia vagy technikaórákon is.

IskolaGomba programunk 2021-ben CSR Hungary díjat nyert Junior kategóriában, illetve a Trade Magazin különdíját is kiérdemelte.

Amennyiben szeretne részt venni a Programban, kérjük írjon nekünk az info@iskolagomba.hu e-mail címen! IskolaGomba programunk általános iskolák mellett elérhető óvodák, szakközépiskolák és gyermekotthonok számára is!

Együttműködő partnerünk: Ovikert Program